çizimler ve karakterler

Furryler arasındaki en etkili iletişim ve paylaşım çizimler aracılığıyla olmaktadır. Furry karakterler gerçek dünyada bulunmadığından sadece yazım veya çizimle gerçeğe dönüştürebiliyoruz. Bir çok Furry çizimde oldukça iyidir. İşte Türk Furry topluluğunun çizdiği birkaç eser…

CryptoMo

Designer & Everything

Guguş

Wrath of the GOD

Solana

Birb

Sai Seishin

Artist

David Marslı

Artist

Kharus

Artist

Puncha

Artist

Sakne

Artist

Looni

Artist

Furry çizimlerinin kökeni hakkında en yaygın kabul edilen teori, 1980’lerin bağımsız çizgi romanları ve bilim kurgu/fantazi hayran kültüründen çıktığı şeklindedir.

1960 ve 70’ler çizgi roman endüstrisinde uygulanan ağır sansür nedeniyle yeraltı çizgi romanlarında büyük bir patlama yaşandı ve Robert Crumb, antropomorfik bir kedi dolandırıcısının çılgın maceralarının anlatıldığı Fritz the Cat adlı çizgi romanı yaratmaya başladı. Bu çizgi roman, animasyoncu Ralph Bakshi tarafından bir filme dönüştürülmesi planlanıyordu. Fritz the Cat, animasyonun çocukların izlenildiğinin kabul edildiği bir dönemde geldi ve ana akım olmamasına rağmen oldukça beğeni topladı ve gişede büyük başarı kazandı.

Yeraltı çizgi roman kültürü, 1980’lerde bağımsız siyah-beyaz çizgi romanların yükselişinde önemli yer aldı. Bu dönemde birçok ilk prototif furry çizgi romanı ve APAzines’de çıkışını yaptı. Steve Gallacci’nin Albedo’su, Eastman ve Laird’in Teenage Ninja Kaplumbağalar’ı, Stan Sakai’nin Usagi Yojimbo’su ve Reed Waller’ın Omaha the Cat Dancer’ı örnek olabilir. Birçoğu halen furry fandom olarak bilinen oluşumun yapı taşları olarak kabul ediliyor.

1990’ların en önde gelen furry sanatçılarından birçoğu, Terrie Smith, Daphne Lage, Tygger Graf ve hatta günümüzün favori hayranlarından Marci McAdam bile Wendy ve Richard Pini’nin popüler Elfquest serisininden etkilendiklerini belirtiyorlar. Elfquest, normalde furry karakterler olarak kabul edilmeyecek özelliklere sahip olsa da, furry sanat ve kurgusunda popüler olan birçok fikir buradan çıkmadır: doğaya yakın kahramanlar ve hayvanlarla iletişim kurabilme (bazıları aslında kurt kanına sahip olması vs.), empati ve duygusallık, insanları kötü karakter olarak kullanılması ve mistik, yerli imgeleri sevme gibi özelliklerin bulunduğu gözlemlenir.

Bugün bile, popüler fantastik kurgu ve çocuk çizgi filmleri, furry çizim trendlerini etkilemeye devam ediyor. Bugünün furry fandom çizerleri arasında Brian Jacques’in Kızıl Duvar serisi, Disney’in 1994 yapımı Aslan Kral filmi, Rare Software’ın Star Fox serisi video oyunları ve Rumiko Takahashi’nin Inuyasha manga/anime serisi yer almaktadır.

https://en.wikifur.com/wiki/WikiFur_Furry_Central